AULES DIGITALS

Aquest BLOG ens ajudarà a saber un poc més sobre l'aplicació educativa d'elements digitals a la práctica en el aula

martes, 15 de mayo de 2012

TEMA 8 ORGANITZACIÓ DELSRECURSOS TIC EN EDUCACIÓ PRIMÀRIA








Un projecte TIC es fa per les següents raons:

  • Impulsar el desenvolupament d’un espai virtual de comunicació en el qual tinga cabuda tota la comunitat educativa.
  • Potenciar l’ús de les TIC com a recurs personal del professorat per a la gestió administrativa
  • Desenvolupar un model d’avaluació que permet conèixer el grau d’utilització de les TIC i a la seua incidència en el procès educatiu
  • Integrar la utilització de les TIC en el procés d’ensenyament -aprenentatge en les diferents àrees del currículum. L’aula digital, fer una informatització dels medis amb un propósit educatiu i adequat


Diferència entre aula digital i aula virtual:
L’aula digital és l’aula de la qual es disposa per a la distribució de les eines TIC per l’espai, ón s’ha de tindre en compte per què s’utilitzen les TIC, les característiques de l’alumnat i dels recursos.
L’aula virtual, en canvi, és una altra manera de donar la classe, ón tot el que es pot fer a l’aula, es fa virtualment des de plataformes o altres aplicacions virtuals, però a distància, és a dir, que seria com asistir a classe però sense la necessitat de despalçar-se al centre.


2. Disseny d’aules digitals
Nous ambients d’aprenentatge per a una societat de la informació”

  • Aules virtuals: S’ha desenvolupat amb la plataforma MOODLE un col·legi virtual on els alumnes entren a les seues “aules” per a realitzar tasques tant en el centre com des de la seua casa o punts d’accès a internet.
  • Es disposa d’un cablejat de xarxa i un punt WIFI que dónen servei a totes les dependències, armaris mòbils amb TV, DVD i video
  • Espai amb PD interactiva (Pissarra Digital Interactiva): 2 aules de sisè de primària; una biblioteca escolar; un aula d’usos múltiples; un aula TIC fixa
  • Aules d’infantil i Primària: Un ordinador amb internet; un videoprojector fixe; una pissarra de projecció; conexió amb impressora en xarxa.





Haurem de determinar les tics necesàries per a poder organitzar l’aula i pensar en els sepais que anem a utilitzar en els diferents treballs en grups. Desprès estudiarem els resultats per a anar millorant poc a poc la nostra manera d’utilitzar les eines tecnològiques de la manera més profitosa i més adequada per a l’ensenyament específic de la meua classe: adapatacions de les NEE, xiquets amb TDA-H... etc, a les matemàtiques, a la classe de llengua..etc.. He de comprovar quines eines ens ajuden per a desenvolupar millor la tasca d’ ensenyament.



Estudiariem quina necessitat hi ha en la nostra classe, observant-les per a veure quina de les eines de les que es pot disposar és la més adequada.
Es poden utilitzar pataformes d’aula virtual en classe. Com per exemple Second Life http://secondlife.com/

3. Models i estratègies didàctiques

  • Suport, reforç, complement i ampliació de les exposicions del professor
  • Realització de tasques on-line des de diverses plataformes.
  • El mestre pot decidir que no s’asitira a classe i donar la classe des del Moodle, per exemple.
  • Reforçem la realització d’activitats de lecto-escriptura
  • Presentació de treballs i Unitats Didàctiques (El mestre exposa, parla, i desprès els alumnes exposen i utilitzen els medis necessaris per a poder desenvolupar el seu aprenentatge i els coneixements adquirits en la teoria).






No hay comentarios:

Publicar un comentario