POWER POINT
En aquesta pràctica hem pogut veure com traure-li partit al programa Power Point de Microsoft Office d'una manera molt didàctica, ja que hem creat el nostre propi conte infantil en una presentació animada. És una eina molt interessant per a crear des d'animacions didàctiques per als alumnes d'infantil, fins a sessions de classe adaptats per als xiquets amb discapacitats.
El primer que faré serà introduïr totes les possibilitats de treball que té Power Point i veure com és el seu funcionament i les seues eines de treball.
Començarem dient que Power Point és un programa dissenyat per a fer presentacions amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges predissenyades o importades des d'imatges del PC. Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació. Aquest tipus de presentacions sol ser molt cridaner i molt més pràctic que els de Microsoft Word.PowerPoint és un dels programes de presentació més estesos. Ve integrat en el paquet Microsoft Office com un element més, que pot aprofitar els avantatges que li oferixen els altres components de l'equip per a obtenir un resultat òptim.
El primer que farem serà crear una presentació nova. En INICI --> NOU --> PRESENTACIÓ EN BLANC --> CREAR (hi ha altres alternatives com plantilles, temes, etc.. per a poder començar més fàcilment).
Nosaltres començarem amb la presentació en blanc.
Ens trobarem amb una diapositiva en blanc a la que li podem aplicar molts atributs,
En INICI podem veure una barra de ferramentes ón podem determinar el tipus de font, grandària, si és per a títol, per a text, l'organització, i si volem introdïr noves diapositives una vegada disenyada l'anterior.
En INSERTAR, tenim l'opció de poder insertar imatges, audio, video, hipervincles, encapçalaments de pàgina, word arts per als títols entre altres possibilitats
Per a insertar imatges clickem en la pestanyeta de insereix imatge seleccionem una imatge en el nostre equip. La imatge la podem arrastrar al puesto on nosaltres vullguem i la transformem, la grandària, la posició,...
En efectes d’imatge podem donar-li més sombra, més brillantor, gir 3D...
En eines d’imtage, disposició d’imatge tenim l’opció que més ens interesse.
Per a insertar vídeos, el procediment és similar al de insertar imatges, clickem en INSERTAR PELICULA en la barra de ferramentes d'insertar. Seleccionem un video del nostre equip i el fiquem en una diapositiva.Cliquem en pelicula biblioteques, videos ,inserció de videos en el equip o de lloc web, posant la direcció web del lloc o el codi html amb el botó dret, copiar codi d’inserció, en cas de que no es poguera
També podem utilitzar la ferramenta d'hipervincle, també en la mateixa barra d'eines que veiem al exemple de d'imatge i video.
Se selecciona el text o la figura que es vol vincular i es prem el botó dret. Dintre del desplegable es busca opció hipervíncle. Per a enllaçar amb una pàgina web punxarem en hipervincle, al costat d’acció, seleccionem el text i anem a edició d’enllaç.
Per a ficar la pàgina web dins de la presentació i no hauria d’anar fora a cap enllaç, LIVEWEB
Aurem de ficar-nos en GOOGLE i fiquem LIVEWEB en maiúscules tot junt i descarreguem l’opció del powerpoint que tinguem, l’extraem en l’escritori.
Punxem i ens surten dues pestanyetes en la barra d’eines webpage i edit page property.
I la pàgina es posa: amb l’opció webpage liveweb. Posem la direcció que volem i al botó li donem a add i activem l’opció que diu YES, refresh webpage shape to 90%, si volem que siga més xicotet, li posarem menys of the slide size.
Set shape position at: center of slide, per exemple, per a determinar la seua posició.
Then, finish.
Per a saltar d'una diapositiva a una altra, se selecciona on posa Lloc d'este document. En la part dreta s'escollirà que diapositiva es vol “saltar”. D'altra banda existeix la possibilitat que l'usuari vulga crear un enllaç a una web. Per a això selecciona Archivo o página web existente i dintre de la caixa de text escriurà la web. Com a resum recordar que per a saltar de diapositives es necesaria tenir una auto-forma seleccionada mentre que per a tenir un enllaç se selecciona un text.
Per a insertar un só o un audio a la nostra presentació, el que farem és en la mateixa barra de ferramentes que hem usat abans ens anirem a l'opció d'insertar audio --> botó d’acció --> inserció --> formes per a fer un botó d’acció , per exemple per a ficar dos finals diferents posarem una forma, aniriem a acció en la barra de ferramentes ,configuració d’acció, acció que volem fer, enllaça amb (1º diapositiva, per exemple), executar el programa (selecionar un programa que volguem executar), punxem en habilitar per a que el programa s’execute, també tenim l’opció de reproduir un so , aplaudiments, ...pas del ratolí per sobre, punxem sobre la forma i li donem a un so, que apareixerà quan pasem el ratolí en la presentació.
Per a ficar una transició a les diapositives, punxem en la diapositiva que volem posar la transicio i li afegim una transició determinada amb la ferramenta transicions i triant les transicions que ens agraden. Existeix una llista en la part dreta de la pantalla on s'ha d'escollir el tipus de transició. Sota l'opció modificar transición, s'escollirà la velocidad de transición y el tipus de so. Finalment en diapositiva avançada se selecciona al fer clic en el ratolí amb aquesta acció començarà la transició. Finalment es deu pressiona aplicar els canvis a totes les diapositives.
EXEMPLE
PRÀCTICA DEL CONTE
Conte
View more presentations from Ainhoya.
![]() |
Després insertem les imatges en la opció d'insertar imatges de la barra de ferramentes |
![]() |
Per a que siguen més gràfiques li afegim animacions en l'opció ANIMACIONS --> PERSONALITZAR ANIMACIONS, i li donem l'efecte desitjat i determinem l'ordre dels efectes . |
![]() |
Hem insertat sons grabats i sons des de l'equip per a donar més èmfasi. |
.
No hay comentarios:
Publicar un comentario